“HE DEJADO ESTE MUNDO SIN HABER APORTADO NADA DE INTERÉS“

Salm 107:1 al 3 i 17 al 22. Vespres de Quaresma

El passat dia 7 de febrer en un diari de Barcelona es publicava una esquela, d’un Sr. de 77 anys. L’esquela posa les informacions habitual, parents, lloc del tanatori però també afegí dos pensaments, de caire existencialista: com ciutadà, com persona, i home creient.

“HE DEJADO ESTE MUNDO SIN HABER APORTADO NADA DE INTERÉS“

“CREYENTE EN UN DIOS QUE ESPERO QUE EXISTA”.

Aquestes afirmacions es van fer virals, és a dir es van comentar molt. Jo, avui, en plena Quaresma, i en els Vespres de Quaresma, vull fer-vos arribar aquestes dues frases o reflexions.

Som aquí, en un lloc i en un moment concret, plens de càrregues, obligacions, ensurts, alegries i també dificultats. Parem el ritme i meditem en les dues reflexions que avui ens fan arribar.

Parem Maquines!! Agafem la Paraula de Déu i meditem. Som a la Quaresma !! es el temps…

Plantegem-nos com ¿Com PARTICIPEM en questa vida, del dia a dia?

1era AFIRMACIÓ:

“ HE DEJADO ESTE MUNDO SIN HABER APORTADO NADA DE INTERÉS “

Per meteu-me que comenci a respondre, jo no sóc cap científic, ni cap gran cervell de la humanitat, sóc un ciutadà simple.

Quan no hi sigui, el meu record passarà amb el temps i anirà desapareixent, igual quan els altres ja no sàpiguen de mi, o no tingui qui hem recordi, però si puc aportar en l’avui, ara, i aquí:

EL QUÈ?

El que faig, el que crec i com ho comparteixo, vosaltres podeu seguir dient conceptes i paraules per respondre…

2ona AFIRMACIÓ

La segona afirmació, expressa els dubtes de l’existència de Déu, aquest dubtes son presents al llarg de las vida del cristià, però es molt important platejar-los i expressar-los per trobar a Déu, per saber en qui confiem, i per saber qui ens perdona de les nostres, febleses, i així poder afirmar que som Fills de Deu, gracies al seu amor, envers nosaltres.

Podria també dir, Crec en Deu, nostre Senyor que ha creat el cel i la terra, qui en fa arribar el pa de cada dia, qui em dona confiança i serenitat al llarg de la meva vida i que pel seu Fill Jesucrist he rebut la Bona Nova i el perdó, sí germans a vegades ens hem de parar i respondre a les preguntes que la vida (diguem-ho així) ens planteja, per afirmar el què criem i poder-ho compartir, com és ara i aquí. (Estic segur que tots podeu afegir-hi, això que dic es un petit tast )

Com diu el Salm 107 de David, pastor, militar, heroi, rei, pecador, espòs etc, ell ens recorda ara: Enaltiu al Senyor perquè Ell és bo i el seu amor es etern. Fem nostres aquestes paraules, i que no es quedin en paraules sinó en fets i realitats, perquè nosaltres no fem el treball per a nosaltres sinó per a Deu nostre Senyor .

Sabem que tenim moments i temps per estar abatuts, per estar tristos i confosos, però el Senyor i el seu Fill i l’Esperit, sempre està al nostre costat, reconeixem-lo, demana-li el seu confort i la seva mà que ens dirigeixi. Perquè en aquell moment que a tots ens arribarà, amb el poeta puguem dir

I quan vinga aquella hora de temença
en què s’acluquin aquests ulls humans,
obriu-me’n, Senyor, uns altres de més grans
per contemplar la vostra faç immensa.
Cia’m la mort una major naixença

Joan Maragall

I el salmista també ens diu:

ell es l’únic que ens pot alliberar del viure pervers, “

Salvans d’aquests perills

i diu També : “envià la seva paraula per guarir-los, per alliberar la seva vida del sepulcre”.

Germans, germanes, reconeguem, visualitzem els favors del Senyor i que la seva Paraula creixi en cada un de nosaltres cada dia de la nostra vida.

Pregaria

En Tu Senyor, creiem, esprem i confiem, posem la vida de cada dia en les teves mans i ajuda’ns a reconèixer-te al llarg de les hores del dia. Perdona’ns els mals moments, o les males paraules i fets, necessitem el teu perdó i el teu amor per renéixer cada dia, ajuda’ns a anar per camins de veritat i allunyats dels esclavatges i el viure pervers que ens pertoca viure.

Guarda’ns, Senyor, del dubte i fes que reconeguem els teus favors perquè sabem que Tu ets l’únic que pots alliberar-nos de la foscor del sepulcre perquè sabem que et trobarem al llarg del nostre peregrinatge. En nom del Teu Fill estimat Amén

 

Josep Casanovas

Vespres de Quaresma 2018 ( 16/2/2018.)

Print Friendly, PDF & Email

Que n'és de bo compartir!

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *

Aquest lloc utilitza Akismet per reduir els comentaris brossa. Apreneu com es processen les dades dels comentaris.