500è aniversari de la Reforma Protestant amb concert de Bach

Aquest any 2017, arreu del món, se celebra el 500è aniversari de la data que, segons la tradició, en Martí Luter va penjar les seves famoses 95 tesis a la porta de l’església del palau de Wittenberg, donant inici així al que hem conegut com a “Reforma de l’Església” o Protestantisme. Aquesta fita històrica va provocar tota mena de canvis en la religió, en la societat i en la política, així com també en la música. Per aquest motiu la 1era Església Protestant a Rubí juntament amb l’Escola Municipal de Música Pere Burés, volem oferir-vos una sèrie de concerts centrats en la figura d’un dels compositors protestants més emblemàtics: en Johann Sebastian Bach.

És la música una de les senyes d’identitat més importants de l’esglésies protestants i estem convençuts de la seva gran vàlua com a eina pedagògica i de cohesió social, que edifica a les persones positivament, i és per aquest motiu que us oferim aquest magnífic concert que estem segurs que serà del vostre grat.

 

 

Els alumnes de l’Escola Municipal de Música Pere Burés tindran entrada lliure.

Volem recordar que l’aforament és limitat, la sala admet poc més de 100 espectadors, així que si esteu interesats us recomanem arribar d’hora.

Artistes

XAVIER PARDO I SABARTÉS

Piano

Xavier Pardo Sabartés inicià els seus estudis musicals a l’Escolania de Montserrat, sota el mestratge del Pare Ireneu Segarra, cursant estudis de piano amb Vicenç Prunés, violí i orgue.
Quan acabà, entrà a l’Escola de Música de Barcelona per treballar amb l’Albert Atenelle en l’especialitat de piano, violí amb en Gerard Claret i teòriques amb en Benet Casablancas.

Més tard, inicà els estudis de clavicèmbal amb en Jordi Reguant, i simultàniament, de piano amb en Jordi Camell.

Finalitzà els seus estudis superiors de piano al Conservatori Superior de Música de Barcelona amb Miquel Farré, acabant amb les màximes qualificacions. Ha rebut classes de Christopher Elton, Nina Svetlanova, Lluís Claret, Ellen Corven, Karl Engel, Francisco Poyato , Ma Jesús Crespo, Sebastian Risler, Geoffrey Lancaster, Nicolaus de Figuereido, Vladimir Sverdlov-Ashkenazy i Diana Baker

Membre de Vindix, grup de piano a quatre mans, de Veuartrio i d’Atrium Camerata Barcelona, ha sigut pianista de l’Escola Coral de l’Orfeó Català, i en aquests moments, és professor de piano i cambra a l’IEA Oriol Martorell de Barcelona, combinant la seva activitat pedagògica i concertística. Molts dels seus alumnes han estat premiats i becats en diversos actes.

Ha participat en varies formacions de cambra, de veu i companyies de teatre, participant en festivals com el Grec de Barcelona, produccions del Messies de la fundació de La Caixa, col.laboracions amb la Orquestra Ciutat de Barcelona, el IV Festival de Música d’Almeria, etc… i especialment en cicles de concerts de cambra de l’Auditori de Barcelona.

Ha actuat en sales com el Palau de la Música Catalana, el Gran Teatre del Liceu i l’Auditori de Barcelona i col.labora habitualment amb mestres de l’Orquestra Simfònica de Barcelona i Nacional de Catalunya i l’Orquestra Simfònica del Gran Teatre del Liceu.

MARIONA SARQUELLA RIERA

Piano

Comença els seus estudis musicals al Conservatori Isaac Albèniz de Girona sota la disciplina de la professora Anna Maria Ferrer.

Continua la seva formació al Conservatori Municipal de Música de Barcelona on estudia el Grau Superior de piano amb Antoni Besses i més endavant amb Àngel Soler.

Acabats els seus estudis oficials a Barcelona es trasllada al Conservatori de Rotterdam (Holanda) on cursa una nova llicenciatura i un màster en interpretació amb els mestres Aquiles Delle Vigne i Stephan de May.

L’any 2004 és becada pel Conservatori de Rotterdam per cursar un màster en Música Russa al Conservatori de Kalskrona (Suècia) amb la professora Kristina Stegmann. Ha obtingut el Premi d’Honor de Música de Cambra, Menció Honorífica en el Xè Concurs Ciutat de Berga i ha Fundation, pel Govern Holandès, pel Conservatori de Rotterdam, Holanda i pel Mozarteum de Salzburg. Diversos compositors han escrit obres per a ella tan com a solista com en formacions cambrístiques.

Ha rebut masterclasses de prestigiosos pianistes com Jeremy Menuhin,Geoffry Lancaster,Sebastien Risler, Frederic Gevers, Germaine Mounier, Bratnislava Kaballa, Luiz de Moure Castro…

Durant dos anys va exercir com a professora assistent del mestre Aquiles Delle Vigne al Conservatori de Rotterdam. En l’actualitat treballa sota el consell artístic i musical de la pianista australiana Diana Baker.

Actualment col·labora amb diverses orquestres de l’àmbit català i compagina la seva activitat pianística amb la docent.

Ha donat concerts a Espanya, França, Itàlia, Bèlgica, Àustria, Alemanya, Holanda i Suècia etc.

ALEKSANDAR KRAPOVSKI

Concertino – Director

El violinista Aleksandar Krapovski és nascut a Macedònia l’any 1981. Ha estudiat a Bulgària i Alemanya amb els professors Dora Ivanova i Mintcho Mintchev. Des de ben jove ha guanyat diferents premis a Macedònia tant com a solista com en música de cambra: el Tercer Premi a la International Violin Competition “Pantcho Vladigerov” de Shumen, Bulgària i guanyador, també, del Primer Premi a la International Competition “Musitians of the Milenium” de Skopje, Macedònia.

Així mateix ha estat membre des de ben jove de diferents orquestres com l’Orquestra Filarmònica de Macedònia i la USB Verbier Festival Youth Orquestra sota la dirección de James Levine, Zubin Mehta, Mstislav Rostropovich, Elsa Pekka Salonen, Juri Temirkanov i Valery Gergiev entre d’altres. Ha estat Concertino de l’Orquestra de Cambra de Juventuts Musicals de Macedònia, de l’Orquestra Simfònica i Orquestra de Cambra de l’Acadèmia de Música de l’Estat de Bulgària . Concertino convidat de la Joven Orquesta Nacional de España (JONDE) .Concertino associat a l’Òpera de Frankfurt i col.laborador habitual de l’Orquestra Filarmònica de Macedònia.

Actualment és membre oficial de l’Orquestra del Gran Teatre del Liceu, Barcelona.

La seva activitat com a solista l’ha portat a actuar amb l’Orquestra de l’Acadèmia del Liceu sota la direcció de Salvador Brotons; gira de concerts amb l’Orquestra Simfònica Nacional de Malta, al Carnegie Hall i al Weill Recital Hall de Nova York i diversos recitals a Macedònia, Bulgària, Turquia i Alemanya.

També ha participat en Festivals arreu del món com el d’Ohrid (Macedònia), Festival Verbier i Academia (Suïssa), el Youth 4 Youth (Tailàndia), Apolonia (Bulgària), a Ravello (Itàlia) i a Miyazaki (Japó).

 

 

Print Friendly, PDF & Email

Que n'és de bo compartir!